Zateplením panelového domu nejen ušetříte za vytápění.

Panelové domy starší generace nesplňují současné požadavky na tepelné izolace. Kvalitním a kompletním zateplením lze dosáhnout až 50% úspor za energie na vytápění.

 

Zateplení panelového domu přináší i řadu dalších pozitiv mimo úspor za vytápění. Zateplení funguje zároveň jako izolace hluku. To ocení zejména obyvatelé bydlící v blízkosti frekventovaných silnic či v blízkosti některých výrobních závodů.

Zateplené obvodové zdivo je schopno akumulovat větší množství tepla a nedochází tak k velkým výkyvům teploty uvnitř domu. Kvalitní tepelná izolace odstraní veškeré tepelné mosty, které ve většině starých a nezateplených panelových domů způsobují rosení stěn a vznik zdraví nebezpečných plísní.

Součástí kvalitních zateplovacích prací je i oprava obvodových konstrukčních prvků panelového domu a tím i zlepšení technického stavu budovy. Teplená izolace chrání obvodové zdivo před vlhkem a mrazem, a tak je zajištěna dlouhá životnost bez nutnosti následujících oprav. Zvyšuje se odolnost domu vůči vlivům počasí a prodlužuje se jeho životnost. Zateplený dům tak získá celkově lepší technický stav.

Nedílnou součástí zateplení je nová fasáda z kvalitních materiálů, která je zárukou dlouhé životnosti a umožňuje barevné řešení povrchu budovy podle požadavků majitelů. Dům tak dostává nový kabát a nový vzhled.

Kvalitním zateplením se zvyšuje tržní cena domu a zlepšuje se komfort bydlení obyvatel.

Zateplení panelového domu je nákladná investice s dlouhodobým efektem. Aby peníze za zateplení byly vynaloženy efektivně, měla by veškeré stavební práce spojené se zateplováním provádět profesionální odborná firma.

Mezi zkušené firmy zabývající se zateplováním domů patří společnost Stav Agency z Liberce. Odborní pracovníci společnosti Stav Agency s.r.o. nejen poradí s realizací zateplení, ale v případě zájmu zajistí i kompletní přípravné úkony i stavební práce spojené se zateplením na klíč.

http://www.stav-agency.cz/zateplovani/zateplovani-budov

http://www.stav-agency.cz/clanky

http://www.stav-agency.cz/clanky/zateplenim-paneloveho-domu-nejen-usetrite-za-vytapeni

Comments are closed.

Přihlášení / Registrace
OK 365 – Internetový magazín
Rubriky
Archiv