Jak funguje solární ventilační panel?

Solární ventilační panel zajišťuje účinné větrání vnitřních prostor budovy pomocí sluncem předehřátého vzduchu.

 

Solární ventilační panel SHV funguje tak, že je do panelu ventilátorem nasáván čerstvý vzduch z venkovního prostředí. V solárním panelu se díky skleníkovému termo efektu vzduch ohřeje a dále je tento předehřátý vzduch vháněn do místnosti. Energii k pohonu ventilátoru zajišťuje fotovoltaický článek, který je součástí solárního ventilačního panelu. Jestliže není venku dostatečný sluneční svit, který by zajistil efektivní ohřev vzduchu, panel zůstává v pohotovostní poloze. To znamená, že výfukové otvory v regulační jednotce umístěné uvnitř domu zůstávají uzavřené a studený vzduch není do objektu vháněn.

Regulační jednotku je možné také nastavit na pouhé větrání. Tento režim bývá využíván zejména v letních měsících, kdy je v nočních hodinách vháněn do místnosti chladný venkovní vzduch.

Unikátní ovládací jednotka solárního ventilačního panelu SHV zajišťuje jednoduché a účinné využívání solárního panelu. Jednotka neustále vyhodnocuje teploty ve všech teplotních čidlech a ovládá panel dle předem zvoleného programu. Mikropočítač řídící jednotky současně ovládá dva servopohony, které uzavírají větrací otvory v době nečinnosti solárního panelu. Tím jsou zamezeny tepelné ztráty v době, kdy je panel v pohotovostním režimu.

Solární ventilační panel SHV umí nejen větrat a topit s maximálním výkonem, ale v případě požadavku umí vnitřní prostor ochladit vháněním chladnějšího venkovního vzduchu do místnosti. Díky své unikátní inteligentní regulační jednotce panel SHV opravdu dělá to, co požadujeme.

Nejmodernější solární ventilační panely SHV nové generace vyrábí a dodává společnost SOLAR HEAT VENTI CZ, s.r.o. Jedná se o český výrobek s unikátní „inteligentní“ regulační jednotkou.

http://www.solarheatventi.cz/jak-panel-shv-funguje

http://www.solarheatventi.cz/kontakt/clanky/

http://www.solarheatventi.cz/kontakt/clanky/jak-funguje-solarni-ventilacni-panel/

Comments are closed.

Přihlášení / Registrace
OK 365 – Internetový magazín
Rubriky
Archiv